fredag 4 november 2011

Tips till imorgon

ONDA DOCKAN!
Du behöver:
Flytande latex
Toalettpapper
Filmblod
Blodpasta
Pincett
Fetsmink
Vit kajal
Svart eyeliner
Någon form av läppenna till läpparna
Steg 1
Måla dig som en docka i ansiktet. Väldigt Söt, gullig och docklik
Använd vanlig foundation i ansiktet, pudra äppelkinderna med knallrosa route och måla gärna lite fräknar om du inte har egna. Måla läpparna små med läppenna och ögonen med ganska mycket ljusblå/turkos ögonskugga eller fetsmink. De långa underfransarna målar du med flytande eyeliner

Steg 2-3
(Se sårtutorialen). Man gör likadant här. Jag väljer att ”zombifiera” halva ansiktet så att man fortfarande har ett docktema som röd tråd.

Steg 4-5
Måla rodnad runt såret och lite varstans i ansiktet, mörka ringar under ögonen gör sig bra på vår zombiedocka! När du tycker att du är klar med det så kan du antingen sy, eller som jag, sätta säkerhetsnålar i såret. Måla därefter i blodpastan i hela såret och även på sytråden eller på nålarna.
Gör fler sår om så önskas!

Steg 6-7
Nu är det bara att härja fritt med blodet! Det gör du enklast med en skäggsvamp (eller en vanlig makeup svamp) och duttar där du vill ha det! Måla även tandlack på tänderna så att de ser ruttna ut.
Och på ”Zombiesidan” av dockan sätter jag även en lins i ögat.

Steg 8.
När du är klar med smink så är det bara att rufsa till håret, bloda ner händer och kläder (tag kläder du inte är rädd om)
Sen är det bara ut och skrämma folk!

VAMPYR!
Här kommer nästa tutorial som många väntat på, nämligen vampyren!
Steg 1.
Se till att hitta en riktigt ljus foundation, vampyrer är ofta väldigt bleka i hyn! Är du ljus i hyn av naturen är det bara ett plus!
För att fixera foundationen så att den sitter är det bra med ett puder över, gärna så ljust som möjligt, det går också bra med ett helt transparent puder.
Måla sedan ögonbrynen svarta med en kajalpenna i en ”Arg form” genom att dra upp högsta punkten på brynet lite extra.

Steg två.
Sota ögonen rejält!
Se till att börja med en primer under ögonskuggan så att den blir riktigt intensivt svart. Primern gör också så att skuggan fäster jämnt på ögonlocket. Dra gärna ut sotningen mot tinningen för att få en lite arg look. Undvik att få ögonen för runda.
Måla sedan samma kajal som du hade i brynen i vattenlinjen på ögat och sudda ut och möt linjen uppåt tinningen med ögonskuggan.
Lägg en eyeliner för en riktigt svart look och avsluta med ett par maffiga ögonfransar och mascara.

Steg tre.
En vampyr är ju död, eller hur? Då måste ögonen se lite insjunkna ut, det gör vi genom att måla med en rödaktig rouge eller ögonskugga under ögonen.
Vi skuggar även lite insjunkna kindben. Jag använder samma svarta skugga som jag sotade ögonen med och skuggar med en rougeborste under kindbenen för en benigare look.

Steg fyra.
Ett vampigt mörkt rött läppstift måste vi ha!
Och ovanpå så är det bara att kleta på filmblodet, både på tänder och runt munnen så att det ser ut som du precis har ”ätit”.
Pricken över i:et är självklart ett par röda linser och huggtänder som finns i de flesta hobbybutiker eller på nätet!

Klart!
 
DÖD ÄNGEL
Steg 1:
Börja med att lägga en ljus bas, därefter pudra ett ännu ljusare skimmer över hela ansiktet så att du får en porslinslook, skimrig ögonskugga går bra.

Steg 2: Ögonbrynen gör vi ljusa med en ljus concealer så att ansiktsuttryck försvinner så mycket som möjligt.
Därefter är det dags att måla ögonen, här behöver man inte vara noga med att det ska bli jämnt, utan det får gärna se lite slarvigt gjort ut. Det ser läskigare ut om man målar med en röd läppenna inne i ögonen. Under ena ögat har det fått ”rinna ner” en tår.

Steg 3: Skugga in lite insjunkna kindben, och det görs lättast med en grå, blå eller svart skugga. Efter det så målar jag läpparna blågrå med samma skuggor som jag använt till ögonen, måla gärna utanför så att du ser lite frusen ut.

Steg 4: Hitta din rätta outfit! En gloria kanske? en vit eller svart svepande klänning och självklart ett par änglavingar!
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar